Ο κ. Σπύρος Τάσσης είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο (LLM) στο Δίκαιο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής και τα τελευταία 18 χρόνια ασχολείται με τα νομικά ζητήματα που αφορούν τις σχετικές αυτές αγορές και τα ζητήματα προσωπικών δεδομένων και ιδιωτικότητας. Είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και της Ιδιωτικότητας, μέλος του Εργαστηρίου Νομικής Πληροφορικής της Νομικής Αθηνών και co-chair του KnowledgeNet Chapter της διεθνούς ένωσης IAPP (International Association of Privacy Professionals). 

Έχει διατελέσει επικεφαλής νομικός σύμβουλος σε εταιρεία παροχής σταθερών εναλλακτικών τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών (Cosmoline, 2007 - 2011) και νομικός σύμβουλος σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας (Vodafone Panafon, 2002 – 2006) ενώ έχει συνεργαστεί, ως senior associate, με μεγάλο δικηγορικό γραφείο (2000 – 2002). Από το 2010 διατηρεί το ιδιωτικό του γραφείο. Επίσης έχει  διαχειριστεί ομάδες εργασίας για την τροποποίηση και υποβολή προτάσεων επί του θεσμικού πλαισίου και συγκεκριμένων Κανονιστικών κειμένων που αφορούν τους τομείς των ηλεκτρονικών επικοινωνιών και της προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Έχει επανειλημμένα συμβουλέψει δημόσιους φορείς σε ζητήματα ηλεκτρονικών επικοινωνιών και κυβερνοασφάλειας και αυτή την περίοδο ασχολείται, με την ομάδα του, με προγράμματα συμμόρφωσης με τον GDPR για μεγάλες εταιρείες και οργανισμούς. 

Παράλληλα, είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του ΔιΜΕΕ (Δίκαιο Μέσων Ενημέρωσης και Επικοινωνιών, εκδόσεις Νομική Βιβλιοθήκη) και αρθρογραφεί τακτικά για θέματα που αφορούν τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, το διαδίκτυο, τα προσωπικά δεδομένα, την ιδιωτικότητα το απόρρητο και την ασφάλεια των επικοινωνιών και γενικά τα νομικά θέματα της πληροφορικής και της ιδιωτικότητας. Οι απόψεις του συχνά μνημονεύονται σε νομικά συγγράμματα και άρθρα αλλά και σε δικαστικές αποφάσεις. Διδάσκει Δίκαιο Πληροφορικής και Προσωπικών δεδομένων ως επισκέπτης (visiting lecturer) σε μεταπτυχιακά πανεπιστημιακά προγράμματα και συχνά καλείται να διατυπώσει τις απόψεις τους σε σχετικά συνέδρια.  
 

.